onsdag 28 september 2016

KNUFF på Gotland - Dag 4

Söndagen den 18 september.


Sovmorgon för de som så önskade. Några av oss tog sig upp till klippan med fornborgen, för att en sista gång beundra utsikten. 




Till och med Soya var medtagen. 


Huruvida det var den bedårande utsikten eller den ansträngande promenaden som var orsaken, ska jag låta vara osagt.

En formidabel brunch serverades klockan 11. Mot mina principer var jag tvungen att inmundiga en god Irish Red Ale trots att kockan inte hunnit bli tolv, men med det stora utbudet av biff, potatis och stekta ägg som serverades, kändes det som om ölen var mer eller mindre tvungen. Biff med mineralvatten existerar inte i min tankevärld.

Några bilder från brunchen.


Bocken som trädgårdsmästare eller Allan som bartender.


Stures beslutsångest inför valet av blodigaste biffen




Efter brunchen avtackades de bägge kockarna med diverse ingredienser, som lär krävas för att blanda Dry Martini. Att förfoga över så kunniga kockar, som vi har inom klassen, är en otrolig tillgång.




Innan återfärden mot Visby höll Staffan en kompletterande redogörelse för kost och kosttillskott, som säkert fick fler än jag själv att fundera över ett längre liv och bättre liv genom sundare kostvanor.

Till sist var det dags för det oundvikliga uppbrottet.

I väntan på färjan samtalade vi i olika grupperingar på kajen och dessa samtal fortsatte sedan under färden till Nynäshamn. Vi sände en tacksamhetens tanke till värdparet Claes-Göran och Alexandra, kockarna Ove och Bosse samt övriga medlemmar i KNUFF, inte minst Richard, som genom sitt förberedande arbete gjort vistelsen på Gotland och Fårö möjlig och synnerligen uppsakttad. Det blir svårt att i framtiden överträffa den här resan. Tack till alla deltagare.

Bilderna från KNUFF:s besök på Fårö och Gotland är tagna av fotograferna Marie, Bruno och Rolf.



Enligt uppdrag
Udd Södergren




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar