Söndagen den 18 september.
Sovmorgon för de som så önskade. Några av oss tog sig upp
till klippan med fornborgen, för att en sista gång beundra utsikten.
Till och med Soya var medtagen.
Huruvida det var den
bedårande utsikten eller den ansträngande promenaden som var orsaken, ska jag
låta vara osagt.
En formidabel brunch serverades klockan 11. Mot mina
principer var jag tvungen att inmundiga en god Irish Red Ale trots att kockan
inte hunnit bli tolv, men med det stora utbudet av biff, potatis och stekta ägg
som serverades, kändes det som om ölen var mer eller mindre tvungen. Biff med
mineralvatten existerar inte i min tankevärld.
Några bilder från brunchen.
Bocken som trädgårdsmästare eller Allan som bartender.
Stures beslutsångest inför valet av blodigaste biffen
Efter brunchen avtackades de bägge kockarna med
diverse ingredienser, som lär krävas för att blanda Dry Martini. Att förfoga
över så kunniga kockar, som vi har inom klassen, är en otrolig tillgång.
Innan återfärden mot Visby höll Staffan en kompletterande
redogörelse för kost och kosttillskott, som säkert fick fler än jag själv att
fundera över ett längre liv och bättre liv genom sundare kostvanor.
Till sist var det dags för det oundvikliga uppbrottet.
I väntan på färjan samtalade vi i olika grupperingar på
kajen och dessa samtal fortsatte sedan under färden till Nynäshamn. Vi sände en
tacksamhetens tanke till värdparet Claes-Göran och Alexandra, kockarna Ove och
Bosse samt övriga medlemmar i KNUFF, inte minst Richard, som genom sitt
förberedande arbete gjort vistelsen på Gotland och Fårö möjlig och synnerligen
uppsakttad. Det blir svårt att i framtiden överträffa den här resan. Tack till
alla deltagare.
Enligt uppdrag
Udd Södergren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar