onsdag 11 december 2013

Den här bloggen är till för att dokumentera olika aktiviteter som studentklassen RIVA vid Södra Latin 1962 har genomfört. Texterna har lagts upp för att påminna om våra förehavanden och via länkar kan fotoalbum från de olika aktiviteterna nås.

År 2013 arrangerade KISS en sammankomst i Ihrebaden där X kamrater, tillsammans med "Significant Others", tillbringade 4 dagar i med diverse kulturella inslag och kulinariska höjdpunkter.

Deltagare: Joffe & Birgitta, Claes Göran & Alexandra, Ove & Inga-Lena, Allan & Laila, Sture & Eva, Lasse & Barbro, Bosse & syster Eva, Rolf & Marie, Richard, Bruno och Tomas.

Torsdagen den 26 september


Med anledning av vårt 51,4-årsjubileum samlades elva gamla elever samt ett antal ”Significant Others” torsdagen den 26 september hos Claes-Göran och Alexandra på Ihrebaden.


Den första kvällen inleddes i baren, där det serverades öl och vin. Av de två ölmärkena Norrlands Guld och Sleeping Bulldog (från Wisby bryggerier) rådde det ingen tvekan om att ”Bulldogen” var så gott som samtligas favorit. Därefter åt vi en middag bestående av en italiensk risrätt (”Riso in Cavroman”) följt av ”Zabaglione al Marsalasom”, som tillagats av mästerkockarna Werner och Werner, alias Bosse och Ove. Diverse kamrater fanns behjälpliga för att utföra olika handräckningsuppdrag. Till varmrätten serverades det argentinska rödvinet Moebius (Systembolaget 6570).

Tomas Bjerke, som anlände med färjan från Oskarshamn först vid midnatt, gick miste om den kulinariska måltiden.


Bilder från baren


Fredagen den 27 september
Dagen inleddes med en stärkande frukost innan samtliga förflyttade sig billedes till Visby där museiintendenten Gun Westholm tog emot oss för en privat guidning i gamla Visby. En speciell anknytning till Tyska Orden var ett genomgående tema vid rundvandringen, som genomfördes i ett grått och blåsigt väder. Några valde att äta lunch i Visby medan andra åkte tillbaka till Ihrebaden där kvällens kulinariska höjdpunkt skulle förberedas. 


Middagen, som denna dag intogs i Ihre kvarn, bestod av färska flodkräftor fiskade av Claes-Göran i Ihreån och kokade av Lasse. Till varmrätt serverades helgrillat lamm. Efter en snabbutbildning i lammgrillning tog Richard huvudansvaret för tillagningen som pågick i hela 5 timmar. Med hjälp av ett nedtecknat ”körschema” utförde Richards pensling med marinad och vändning av steken var je halvtimme och påfyllning av grillkol var 45:e minut med assistans från hjälpredorna Sture, Bruno och Rolf. Till middagen serverades dessutom nybakat bröd som Laila och Allan bakat och gräddat på plats. Efterrätten denna kväll bestod av mangosorbé i mousserande vitt vin.


Lördagen den 28 september
Även denna dag innehöll ett digert program. Första programpunkten var ett besök på Klinte marknad. Därefter ställdes färden till Vamlingbo, där vi hade avtalat med konstnären Lars Jonsson om ett besök på hans museum. Efter en rundvandring bland alla fågeltavlor och i presentshopen bjöds vi en underbar svampsoppa som tillagats av konstnären själv.


På kvällen serverades Lasses ”kackerlackor” som tilltugg före middagen. Varmrätten bestod av ”saltgrönar” kolja (gutemål för ungsbakad fisk som först rimmats under ett dygn i kylskåp) med ägg- och persiljesås. Mousserande vin (Chapel Hill) serverades till den delikata fiskrätten. Som efterrätt serverades den gotländska specialiteten saffranspannkaka med vispgrädde och salmbärssylt. Eftersom elvispen slutat fungera, fick flera gäster hjälpa till att vispa grädden.

Söndagen den 29 september

Efter frukost fick vi lite tid till umgänge i Ihrebaden, som slutligen lämnades efter en närande sillunch. Återresan gick utan missöden och vi kunde betrakta en vacker solnedgång över Östersjön.


1 kommentar:

  1. Rolf
    Man kan göra massa anpassningar, byta mall och mycket annat med bloggen. Prova dig fram. Ett förslag är att ha två bloggar, en riktig och en testblogg där man testar alla finesser till dess man är säker på att de funkar
    /Hasse

    SvaraRadera